Hala Mirowska Warszawa, lok. 10 (antresola) ~
pon. sob. 10.00 16.00 ~
451 640 094

Jesteśmy eko!

Pakowanie i wysyłka. Stosujemy materiały przyjazne środowisku. Używamy kartonów biodegradowalnych. Jako wypełniacz stosujemy materiał pochodzenia roślinnego (Skropak). Paragony drukujemy na papierze bezfenolowym. Do zaklejania przesyłek używamy taśm z papieru kraft, które podlegają recyklingowi, z klejem na bazie kauczuku. Aplikowane przez nas etykiety są łatwo odlepne, kartony można zatem wykorzystać ponownie.

Zero śmieci. Puszki doskonale nadają się do hodowania roślin. Wystarczy zrobić w dnie kilka dziurek do odpływu nadmiaru wody, nasypać ziemi, zasadzić nasiona i podlewać od czasu do czasu. W wyższych puszkach bardzo dobrze sprawdzają się: bazylia, mięta, rukola, rozmaryn, majeranek czy tymianek, w niższych: rzeżucha czy koperek.

Curry z makrelą


Zamiast makreli można użyć sardynek.


  d. główne
  makrela
  sri lanka
  30

Gulasz z fasoli


Przepis popularny na wyspach Świętego Tomasza i Książęcej.


  d. główne
  tuńczyk
  portugalia

Sałatka z tuńczykiem i awokado


Przepis popularny na Wyspach Zielonego Przylądka i w Gwinei Bissau.


  sałatki
  tuńczyk
  portugalia
  20+10

Ryż z tuńczykiem


Przepis popularny na Wyspach Zielonego Przylądka.


  d. główne
  tuńczyk
  portugalia

Ciastko z diabłem


»Diabeł« w tej przekąsce to ostra papryka użyta w nadzieniu.


  przystawki
  tuńczyk
  portugalia

Makaron z sardynkami i migdałami


Wariacja na temat sycylijskiej klasyki.


  makarony
  sardynki
  włochy

Sandwicz z tuńczykiem


Doskonałe połączenie tuńczyka z chrupiącą papryką i sałatą, z dodatkiem majonezu, parmezanu i bazylii wzbogacających smak.


  kanapki
  tuńczyk
  świat
  5

Frittaty z dorsza


Na Jamajce danie nazywane jest »stamp and go« i jest jedzone rano.


  przekąski
  dorsz
  polska

Makrela duszona


»Mackerel rundown« to tradycyjne danie karaibskie.


  d. główne
  makrela
  karaiby
  20

Makrela gotowana


Na Jamajce danie jest nazywane »ghetto steak«.


  d. główne
  makrela
  karaiby

Ramen z tuńczykiem


Ramen to danie kuchni japońskiej, składające się z makaronu, bulionu i innych składników.


  makarony
  tuńczyk
  japonia
  20

Zupa tajska z dorszem


Dorsz jest dobrą alternatywą dla kurczaka w klasycznych przepisach.


  zupy
  dorsz
  tajlandia
  15

Placuszki z tuńczykiem i fasolą


Lekka i łatwa w przygotowaniu przekąska.


  przystawki
  tuńczyk
  portugalia
  20

Kajzerki z tuńczykiem i parmezanem


Sposób wypieku i charakterystyczny kształt kajzerki został opracowany przez piekarzy wiedeńskich.


  kanapki
  tuńczyk
  świat

Toskańskie sandwicze


Klasyczne toskańskie składniki.


  kanapki
  tuńczyk
  włochy

Pastilla z tuńczykiem


Pastilla (bastela) to tradycyjne danie kuchni marokańskiej.


  d. główne
  tuńczyk
  świat
  15+20

Tarta z tuńczykiem, pomidorami i bazylią


Tarta to rodzaj wypieku, składającego się z ciasta kruchego, drożdżowego lub francuskiego oraz nadzienia.


  przystawki
  tuńczyk
  francja
  5+30

Empanady z tuńczykiem i oliwkami


Empanada to rodzaj nadziewanego rogalika / pierożka.


  przystawki
  tuńczyk
  hiszpania
  15+20

Spaghetti alle vongole


Klasyka kuchni neapolitańskiej.


  makarony
  m. wenus
  włochy

Ciasto francuskie St-Georges


Ciasto francuskie znane było już w średniowieczu.


  d. główne
  sardynki
  świat
  10+15
    [1/6]
Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług. Więcej informacji: Polityka prywatności.