Pakowanie i wysyłka. Stosujemy materiały przyjazne środowisku. Używamy kartonów biodegradowalnych. Jako wypełniacz stosujemy materiał pochodzenia roślinnego (Skropak). Paragony drukujemy na papierze bezfenolowym. Do zaklejania przesyłek używamy taśm z papieru kraft, które podlegają recyklingowi, z klejem na bazie kauczuku. Aplikowane przez nas etykiety są łatwo odlepne, kartony można zatem wykorzystać ponownie.
Zero śmieci. Puszki doskonale nadają się do hodowania roślin. Wystarczy zrobić w dnie kilka dziurek do odpływu nadmiaru wody, nasypać ziemi, zasadzić nasiona i podlewać od czasu do czasu. W wyższych puszkach bardzo dobrze sprawdzają się: bazylia, mięta, rukola, rozmaryn, majeranek czy tymianek, w niższych: rzeżucha czy koperek.
Przepis popularny na wyspach Świętego Tomasza i Książęcej.
Przepis popularny na Wyspach Zielonego Przylądka i w Gwinei Bissau.
»Diabeł« w tej przekąsce to ostra papryka użyta w nadzieniu.
Doskonałe połączenie tuńczyka z chrupiącą papryką i sałatą, z dodatkiem majonezu, parmezanu i bazylii wzbogacających smak.
Na Jamajce danie nazywane jest »stamp and go« i jest jedzone rano.
Ramen to danie kuchni japońskiej, składające się z makaronu, bulionu i innych składników.
Dorsz jest dobrą alternatywą dla kurczaka w klasycznych przepisach.
Lekka i łatwa w przygotowaniu przekąska.
Sposób wypieku i charakterystyczny kształt kajzerki został opracowany przez piekarzy wiedeńskich.
Pastilla (bastela) to tradycyjne danie kuchni marokańskiej.
Tarta to rodzaj wypieku, składającego się z ciasta kruchego, drożdżowego lub francuskiego oraz nadzienia.
Empanada to rodzaj nadziewanego rogalika / pierożka.
Ciasto francuskie znane było już w średniowieczu.