Pakowanie i wysyłka. Stosujemy materiały przyjazne środowisku. Używamy kartonów biodegradowalnych. Jako wypełniacz stosujemy materiał pochodzenia roślinnego (Skropak). Paragony drukujemy na papierze bezfenolowym. Do zaklejania przesyłek używamy taśm z papieru kraft, które podlegają recyklingowi, z klejem na bazie kauczuku. Aplikowane przez nas etykiety są łatwo odlepne, kartony można zatem wykorzystać ponownie.
Zero śmieci. Puszki doskonale nadają się do hodowania roślin. Wystarczy zrobić w dnie kilka dziurek do odpływu nadmiaru wody, nasypać ziemi, zasadzić nasiona i podlewać od czasu do czasu. W wyższych puszkach bardzo dobrze sprawdzają się: bazylia, mięta, rukola, rozmaryn, majeranek czy tymianek, w niższych: rzeżucha czy koperek.
Z głębin mórz i oceanów prosto na talerz. Sprowadzamy najwyższej jakości ryby i owoce morza w puszkach z Hiszpanii, Portugalii i Francji.
Nieustannie podróżujemy i degustujemy, delektując się zarówno prostotą produktów prosto z puszki, jak i innowacyjnością dań serwowanych w restauracjach.
Konserwy z rybami i owocami morza to połączenie wygody i trwałości. Stanowią idealny wybór dla osób aktywnych i szukających efektywnych rozwiązań żywieniowych. To źródło białka, kwasów omega-3, witamin, minerałów, gotowe do jedzenia od razu po otwarciu. Doskonałe na szybki posiłek czy jako inspiracja dla kreatywnego gotowania, od prostych przekąsek po wykwintne potrawy.
Ryby i owoce morza są konfekcjonowane i konserwowane najczęściej tuż po złowieniu, co minimalizuje wpływ na środowisko w porównaniu do transportu świeżych produktów na długie dystanse. Puszki mogą podlegać recyklingowi, mogą być ponownie przetworzone i wykorzystane, zamiast trafić na wysypisko.
Każda puszka to kulinarna podróż.