Hala Mirowska Warszawa, lok. 10 (antresola) ~
pon. sob. 10.00 16.00 ~
451 640 094

Jesteśmy eko!

Pakowanie i wysyłka. Stosujemy materiały przyjazne środowisku. Używamy kartonów biodegradowalnych. Jako wypełniacz stosujemy materiał pochodzenia roślinnego (Skropak). Paragony drukujemy na papierze bezfenolowym. Do zaklejania przesyłek używamy taśm z papieru kraft, które podlegają recyklingowi, z klejem na bazie kauczuku. Aplikowane przez nas etykiety są łatwo odlepne, kartony można zatem wykorzystać ponownie.

Zero śmieci. Puszki doskonale nadają się do hodowania roślin. Wystarczy zrobić w dnie kilka dziurek do odpływu nadmiaru wody, nasypać ziemi, zasadzić nasiona i podlewać od czasu do czasu. W wyższych puszkach bardzo dobrze sprawdzają się: bazylia, mięta, rukola, rozmaryn, majeranek czy tymianek, w niższych: rzeżucha czy koperek.

  • Filety z makreli w oliwie z tymiankiem i cytryną @ Miss Can w Lizbonie
    Filety z makreli w oliwie z tymiankiem i cytryną @ Miss Can w Lizbonie
  • Sardynki z sosem z oliwy, wina i czosnku @ Loja das Conservas w Lizbonie
    Sardynki z sosem z oliwy, wina i czosnku @ Loja das Conservas w Lizbonie
  • Ośmiornica z zieloną papryką @ Sol e Pesca w Lizbonie
    Ośmiornica z zieloną papryką @ Sol e Pesca w Lizbonie
  • Makrela i słodki ziemniak @ Can the Can w Lizbonie
    Makrela i słodki ziemniak @ Can the Can w Lizbonie
  • Sardynki escabeche @ O Frade w Lizbonie
    Sardynki escabeche @ O Frade w Lizbonie
  • Okładniczki (navajas) @ Conservas Latorre w Barcelonie
    Okładniczki (navajas) @ Conservas Latorre w Barcelonie
  • Sercówki (berberechos) @ Morro Fi w Barcelonie
    Sercówki (berberechos) @ Morro Fi w Barcelonie
  • Pa amb oli z tuńczykiem na chlebie pan de payés @ Bar Mallorca w Cala Sant Vincenç na Majorce
    Pa amb oli z tuńczykiem na chlebie pan de payés @ Bar Mallorca w Cala Sant Vincenç na Majorce
  • Sercówki (berberechos) @ Quimet & Quimet w Barcelonie
    Sercówki (berberechos) @ Quimet & Quimet w Barcelonie
  • Omułki w marynacie escabeche @ Taperia Lolita w Barcelonie
    Omułki w marynacie escabeche @ Taperia Lolita w Barcelonie
  • Sardinha Fidalga szefa Miguela Castro de Silvy na chlebie z Mafry @ Mercado da Ribeira w Lizbonie
    Sardinha Fidalga szefa Miguela Castro de Silvy na chlebie z Mafry @ Mercado da Ribeira w Lizbonie
  • Sardinhas »à Lisboeta« szefa Vincenta Fargesa @ Mercado da Ribeira w Lizbonie
    Sardinhas »à Lisboeta« szefa Vincenta Fargesa @ Mercado da Ribeira w Lizbonie
  • Kanapka z tuńczykiem @ Beira Gare w Lizbonie
    Kanapka z tuńczykiem @ Beira Gare w Lizbonie

Z głębin mórz i oceanów prosto na talerz. Sprowadzamy najwyższej jakości ryby i owoce morza w puszkach z Hiszpanii, Portugalii i Francji.

Nieustannie podróżujemy i degustujemy, delektując się zarówno prostotą produktów prosto z puszki, jak i innowacyjnością dań serwowanych w restauracjach.

Konserwy z rybami i owocami morza to połączenie wygody i trwałości. Stanowią idealny wybór dla osób aktywnych i szukających efektywnych rozwiązań żywieniowych. To źródło białka, kwasów omega-3, witamin, minerałów, gotowe do jedzenia od razu po otwarciu. Doskonałe na szybki posiłek czy jako inspiracja dla kreatywnego gotowania, od prostych przekąsek po wykwintne potrawy.

Ryby i owoce morza są konfekcjonowane i konserwowane najczęściej tuż po złowieniu, co minimalizuje wpływ na środowisko w porównaniu do transportu świeżych produktów na długie dystanse. Puszki mogą podlegać recyklingowi, mogą być ponownie przetworzone i wykorzystane, zamiast trafić na wysypisko.

Każda puszka to kulinarna podróż.


ZAPRASZAMY

Hala Mirowska Warszawa, lokal 10 (antresola)
451 640 094
pon.– sob. 10.00 – 16.00
sklep @ konserwa.pl
Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług. Więcej informacji: Polityka prywatności.