W tego typu recepturach trudność polega na odpowiednim dozowaniu musztardy, żeby jej smak nie zdominował całości.
Jeden z wielkich klasyków La Belle-Iloise, idealny do przygotowania wielu dań na zimno lub ciepło.
Nie należy mylić filetów z sardynek z sardynkami bez ości. W sardynkach bez ości usuwa się ości ryby bez naruszania mięsa.
Brakuje tylko śpiewu cykad, aby dopełnić degustacji!
Tuńczyk biały, nazywany też tuńczykiem długopłetwym, ma białe mięso, w odróżnieniu od mięsa innych tuńczyków. Dlatego czasami jest nazywany »morskim kurczakiem«.
Intensywny smak kurkumy, superprzyprawy o właściwościach antyoksydacyjnych, łączy się z cytrusowymi i kwiatowymi nutami pieprzu Batak, zbieranego dziko...
Wyrafinowany morski smak sardynek jest podkreślony kwaskowatymi nutami kumkwatu (nazywanego złotą pomarańczą) oraz świeżością zielonego pieprzu.
Doskonały dodatek do wszelkiego rodzaju sałatek, idealnie sprawdzi się też na kanapkach czy w daniach z makaronu.
Małe makrele (cavalinhas), starannie zakonserwowane w mieszance wody, pomidorów i oliwy z oliwek, oferują zrównoważony smak podkreślający naturalne...
Sardynki z Matosinhos to wyjątkowy przysmak, w którym ryby łączą się z aromatycznymi pomidorami i subtelną oliwą. Małe sardynki (petingas) są szczególnie...