Espinaler

Zdjęcie: espinaler.es

Espinaler

Espinaler to hiszpańska firma, która rozpoczęła działalność w 1896 roku jako tawerna w miejscowości Vilassar de Mar pod Barceloną. Z biegiem lat firma rozszerzyła swoją ofertę, wprowadzając do sprzedaży wysokiej jakości wermut i różnorodne przystawki, między innymi słynny sos »Salsa Espinaler«: kombinację octu, winnego, czerwonego i czarnego pieprzu oraz starannie dobranych przypraw. Przełom w strategii biznesowej nastąpił w latach siedemdziesiątych, kiedy to firma rozpoczęła produkcję konserw z ryb i owoców morza. W 2000 roku w Vilassar de Mar został otwarty sklep połączony z tawerną, o powierzchni 1300 m², z ofertą ponad 300 produktów Espinalera. Potwierdzeniem jakości tej oferty firmy było zdobycie nagrody »Najlepszy Specjalistyczny Sklep dla Koneserów w Hiszpanii« (»Mejor Tienda Gourmet Especializada de España«), przyznawanej przez Feria Gourmets, co miało miejsce w roku 2012.

Anthony Bourdain odwiedził tawernę Espinalera w odcinku 4 sezonu 17 serii »No Reservations«.

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.