Miss Can

Zdjęcie: konserwa.pl

Miss Can

Miss Can to portugalska firma o ponadstuletniej rodzinnej tradycji. Specjalizuje się w konserwowaniu sardynek, tuńczyków, makreli, dorsza, ostroboka, pstrąga i owoców morza.

W 2015 roku firma zdobyła nagrodę Arla Food Innovation Challenge w konkursie organizowanym przez Creative Business Cup, inicjatywie nagradzającej nowatorskie pomysły poprawiające jakość jedzenia na świecie.

W 2016 roku firma otworzyła w Lizbonie petiscarię serwującą własne wyroby. W 2022 roku miejsce to zdobyło nagrodę »Travellers’ Choice« portalu Trip Advisor.

Puszki są przygotowywane metodą tradycyjną. Na początku ryby albo owoce morza są umieszczane w zbiornikach z roztworem wody i soli morskiej, aby nabrały właściwego smaku i tekstury. Następnie są ręcznie czyszczone i gotowane na parze w całości. W kolejnym etapie są krojone, umieszczane w puszkach wraz z dodatkami pochodzącymi od lokalnych producentów i zalewane płynem (na przykład oliwą). Na koniec puszki są szczelnie zamykane i sterylizowane w temperaturze powyżej 100ºC.

Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług. Więcej informacji: Polityka prywatności.