Brzuszek (hiszp. ventresca, jap. toro) to niezwykle delikatna w smaku i bardzo ceniona część tuńczyka.
Mięso tuńczyka białego charakteryzuje się łagodnym, subtelnie słodkawym smakiem, który jest mniej intensywny niż w przypadku innych gatunków tuńczyka. Jego delikatny smak sprawia, że jest szczególnie ceniony przez osoby, które preferują łagodniejsze ryby. Tuńczyk biały ma także wyraźnie maślaną konsystencję, która dodaje mu elegancji i sprawia, że doskonale komponuje się w lekkich potrawach.
Kategoria: ryby / tuńczyk złoty.
Nazwa oryginalna: Ventresca de atún claro en aceite de oliva.
Masa netto: 110g (po odsączeniu: 72g).
Pojemność: 120ml.
Marka: Pepus (Hiszpania).
Skład: Tuńczyk żółtopłetwy (Thunnus albacares) [ryba], oliwa (30%), sól.
Certyfikaty: Dolphin Safe .
Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, glutenu, cukru, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, pestek, jaj, drożdży, orzechów i siarczynów.
Zawiera witaminy: B3 (niacynę), B6 (pirodyksynę), B12 (kobalaminę), D i E.
Zawiera minerały: Fosfor, magnez, mangan, miedź, potas, selen, wapń i żelazo.
Dieta: Wysoka zawartość białka.
Najlepiej spożyć przed: 2026-12-31. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU / CN: 8427230988113 / 223026 / 16041436.
Przepisy: Ramen z tuńczykiem .
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
906kj / 217kcal |
Tłuszcz | 11,9g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,6g |
Węglowodany | 0,4g |
w tym cukry | 0g |
Białko | 24g |
Sól | 1,7g |