La Belle-Iloise

Zdjęcie: La Belle-Iloise

La Belle-Iloise

La Belle-Iloise to francuskie rodzinne przedsiębiorstwo założone w 1932 roku przez Georgesa Hillieta, a dziś zarządzane przez jego wnuczkę Caroline Hilliet Le Branchu. To producent specjalizujący się w najwyższej jakości produktach z sardynek, tuńczyka i makreli. Produkcja konserw zlokalizowana jest w Quiberon, niedaleko portu rybackiego, historycznego centrum połowu sardynek. Wykorzystywane są tylko starannie wyselekcjonowane świeże ryby. Są one obrabiane ręcznie w tradycyjny sposób.

La Belle-Iloise posiada odznakę Enseigne Responsable [Odpowiedzialna Firma], przyznawaną za zaangażowanie w zrównoważone praktyki biznesowe oraz pozytywne działania na rzecz społeczności i środowiska naturalnego. Etykieta ta, zgodna z normą ISO 26000 oraz Celami Zrównoważonego Rozwoju ONZ, ocenia marki detaliczne w sposób holistyczny, od produkcji produktów po ich dystrybucję.

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.