Jest to danie konfitowane, delikatne i smaczne, przygotowane z akcentami regionu Sud-Ouest (południowo-zachodniego).
Rozdrobnionego ręcznie tuńczyka łączy się z szynką z Bayonne, finezyjną pieprzem z Espelette i lekko owocową oliwą, które to składniki idealnie przenikają kawałki ryby.
Kategoria: ryby / tuńczyk biały.
Masa netto: 160g.
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Tuńczyk biały (46%), oliwa extra virgin, woda, koncentrat pomidorowy, cebula, czerwona papryka, ocet z czerwonego wina, szynka z Bayonne (2%), składniki aromatyczne, skrobia z manioku, sól, pieprz z Espelette (0,4%).
Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, glutenu, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, pestek, jaj, drożdży, orzechów i siarczynów.
Zawiera witaminy: B3 (niacynę), B6 (pirodyksynę), B12 (kobalaminę), D i E.
Zawiera minerały: Fosfor, magnez, mangan, miedź, potas, selen, wapń i żelazo.
Dieta: Wysoka zawartość białka.
Najlepiej spożyć przed: 2026-06-09. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU / CN: 3660088112766 / S710 / 16041448.
Wersje: masa netto 80g
Przepisy: Tagliatelle à la Luzienne , Tortilla à la Luzienne , Sałatka z penne à la Luzienne .
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
823kj / 200kcal |
Tłuszcz | 13g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,3g |
Węglowodany | 2,2g |
w tym cukry | 1,2g |
Białko | 17g |
Sól | 0,8g |