Jest to danie konfitowane, delikatne i smaczne, przygotowanie z akcentami regionu Sud-Ouest (południowo-zachodniego).
Rozdrobnionego ręcznie tuńczyka łączy się z szynką z Bayonne, finezyjną pieprzem z Espelette i lekko owocową oliwą, które to składniki idealnie przenikają kawałki ryby.
Kategoria: ryby / tuńczyk biały.
Nazwa oryginalna: Émitté de thon à la Luzienne au piment d’Esplette et jambon de Bayonne.
Masa netto: 80g.
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Tuńczyk biały (45%) [ryba], oliwa extra virgin, woda, koncentrat pomidorowy, cebula, czerwona papryka, ocet z czerwonego wina (siarczyny), szynka z Bayonne (2,2%), składniki aromatyczne, skrobia z manioku , pieprz z Espelette (0,45%), sól.
Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, antyzbrylaczy, cukru, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, pestek, jaj, tłuszczów trans, drożdży i orzechów.
Witaminy: źródło ryboflawiny (B2), wysoka zawartość niacyny (B3), wysoka zawartość pirodyksyny (B6), wysoka zawartość kobalaminy (B12) i źródło witaminy D.
Minerały: wysoka zawartość fosforu i wysoka zawartość selenu.
Dieta: Wysoka zawartość białka, niska zawartość cukrów.
Najlepiej spożyć przed: 2028-05-19. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
Połów: 2426.
EAN / SKU: 3660088101838 / S183.
Wersje: masa netto 160g
Przepisy:
Tagliatelle à la Luzienne , Tortilla à la Luzienne
, Sałatka z penne à la Luzienne
.
| WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
|---|---|
| Wartość energetyczna |
940kj / 226kcal |
| Tłuszcz | 16,3g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,84g |
| Węglowodany | 2,2g |
| w tym cukry | 1,3g |
| Białko | 17,2g |
| Sól | 0,7g |
Brak jeszcze opinii o tym produkcie. Opinie można dodawać po zalogowaniu albo bezpośrednio po złożeniu zamówienia.