Jest to danie konfitowane, delikatne i smaczne, przygotowanie z akcentami regionu Sud-Ouest (południowo-zachodniego).
Rozdrobnionego ręcznie tuńczyka łączy się z szynką z Bayonne, finezyjną pieprzem z Espelette i lekko owocową oliwą, które to składniki idealnie przenikają kawałki ryby.
Kategoria: ryby / tuńczyk biały.
Nazwa oryginalna: Émitté de thon à la Luzienne au piment d’Esplette et jambon de Bayonne.
Masa netto: 80g.
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Tuńczyk biały (45%) [ryba], oliwa extra virgin, woda, koncentrat pomidorowy, cebula, czerwona papryka, ocet z czerwonego wina (siarczyny), szynka z Bayonne (2,2%), składniki aromatyczne, skrobia z manioku , pieprz z Espelette (0,45%), sól.
Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
Nie zawiera: GMO, barwników, glutenu, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, pestek, jaj, drożdży i orzechów.
Zawiera witaminy: B3 (niacynę), B6 (pirodyksynę), B12 (kobalaminę), D i E.
Zawiera minerały: Fosfor, magnez, mangan, miedź, potas, selen, wapń i żelazo.
Dieta: Wysoka zawartość białka.
Najlepiej spożyć przed: 2026-05-26. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU / CN: 3660088101838 / S183 / 16041448.
Wersje: masa netto 160g
Przepisy: Tagliatelle à la Luzienne , Tortilla à la Luzienne , Sałatka z penne à la Luzienne .
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
940kj / 226kcal |
Tłuszcz | 16,3g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,84g |
Węglowodany | 2,2g |
w tym cukry | 1,3g |
Białko | 17,2g |
Sól | 0,7g |