Sałatka z penne à la Luzienne

Penne to makaron w kształcie ukośnie ściętych rurek.

Pokroić cukinię (2 sztuki / 160g) w julienne (patyczki 3x3x30 mm).

Ugotować makaron mini penne (200g) w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na 30 sekund przed końcem dodać cukinię. Odcedzić i przepłukać zimną wodą.

W salaterce wymieszać: tuńczyka rozdrobnionego à la Luzienne (160g) wraz z oliwą, pokrojonego w kostkę pomidora (1 sztuka / 100g), ser ementaler (50g) pokrojony w cienkie paski obieraczką i majonez (2 małe łyżki / 24g). Dodać makaron z cukinią.

Przed podaniem schłodzić.


  sałatki
  tuńczyk
  świat
  4
    15+7 minut
  La Belle-Iloise

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.