Smaki śródziemnomorskiego poranka.
Receptura pełna delikatności i świeżości. Zioła z rejonu Morza Śródziemnego łagodnie pobudzające kubki smakowe, złamane charakterystyczną owocowością cytryny z Menton i oliwą konfitującą mięso makreli.
Kategoria: ryby / makrela.
Nazwa oryginalna: Émitté de maquereau aux herbes et au citron de Meton.
Masa netto: 160g.
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Filety z makreli (52%) [ryba], oliwa extra virgin, prażona cebula (12%), sok cytrynowy (6%), pomidory (4%), zioła (3%), skrobia z manioku, sól, cytryna z Menton (0,7%), pieprz.
Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, glutenu, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, pestek, jaj, drożdży, orzechów i siarczynów.
Zawiera witaminy: B12 (kobalaminę) i D.
Zawiera minerały: Cynk, magnez, potas i selen.
Dieta: źródło białka.
Najlepiej spożyć przed: 2026-03-22. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU / CN: 3660088136489 / S759 / 16041519.
Wersje: masa netto 80g
Przepisy: Teryna Menton z cukinii , Świeżość z Mentony w pomidorach .
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
1311kj / 317kcal |
Tłuszcz | 29g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
5g |
Węglowodany | 1,5g |
w tym cukry | 1g |
Białko | 12g |
Sól | 0,79g |