Teryna Menton z cukinii

Podawać na zimno z gazpacho lub sosem pomidorowym podbitym tabasco.

Zetrzeć cukinię (750g). Podsmażyć na oliwie z oliwek (2 łyżki), na początku pod przykryciem, na średnim ogniu przez 8 do 10 minut, często mieszając. Lekko ostudzić. Przełożyć do miski. Domieszać bułkę tartą (30g), jajka (4 sztuki), starty ser ementaler (30g), makrelę z ziołami i cytryną (240g), sól (5g / 1½ łyżeczki), pieprz (2 szczypty).

Wysmarować masłem formę do ciasta. Przełożyć składniki i piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 40 minut. Pozostawić do ostygnięcia i wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin.

Wyjąć z formy i pokroić na kawałki o grubości około 1 cm.


  dania główne
  makrela
  francja
  6-8
    15+40 minut
  La Belle-Iloise

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.