Smaki śródziemnomorskiego poranka.
Receptura pełna delikatności i świeżości. Zioła z rejonu Morza Śródziemnego łagodnie pobudzające kubki smakowe, złamane charakterystyczną owocowością cytryny z Menton i oliwą konfitującą mięso makreli.
Kategoria: ryby / makrela.
Nazwa oryginalna: Émitté de maquereau aux herbes et au citron de Meton.
Masa netto: 80g.
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Filety z makreli (50%), oliwa extra virgin, prażona cebula (11,9%), sok cytrynowy (5,9%), pomidory (4,7%), zioła prowansalskie (1,7%), skrobia z manioku, sól, składniki aromatyczne, cytryna z Menton (0,6%), przyprawy.
Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, glutenu, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, pestek, jaj, drożdży, orzechów i siarczynów.
Zawiera witaminy: B12 (kobalaminę) i D.
Zawiera minerały: Cynk, magnez, potas i selen.
Dieta: źródło białka.
Najlepiej spożyć przed: 2026-06-01. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU / CN: 3660088127876 / S747 / 16041519.
Wersje: masa netto 160g
Przepisy: Teryna Menton z cukinii , Świeżość z Mentony w pomidorach .
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
1311kj / 317kcal |
Tłuszcz | 28,8g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
5g |
Węglowodany | 1,5g |
w tym cukry | 1g |
Białko | 12,2g |
Sól | 0,79g |