Świeżość z Mentony w pomidorach

Mentona to miejscowość i gmina we Francji, w regionie Prowansja-Alpy-Lazurowe Wybrzeże, w departamencie Alpy Nadmorskie.

Ugotować komosę ryżową (60g) w osolonej wodzie przez 10 do 12 minut. Odcedzić i przepłukać pod zimną wodą.

W misce połączyć komosę, tartą marchewkę (150g), posiekany szczypiorek (kilka gałązek) i sok z cytryny (z ½ sztuki). Dodać rozdrobnioną makrelę z ziołami i cytryną z Mentony (160g) i delikatnie wymieszać.

Pokroić pomidory (6 sztuk) na pół i wydrążyć. Nafaszerować pomidory przygotowaną mieszanką i wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut.

Przed podaniem udekorować szczypiorkiem i kawałkami cytryny.


  przystawki
  makrela
  świat
  6
    10+12 minut
  La Belle-Iloise

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.