Jest to danie konfitowane, delikatne i smaczne, o egzotycznych smakach.
Rozdrobnionego ręcznie tuńczyka łączy się z kokosem, papryką, limonką i kreolską mieszanką przypraw Colombo, które to przyprawy idealnie przenikają kawałki ryby.
Kategoria: ryby / tuńczyk biały.
Masa netto: 160g.
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Tuńczyk biały (48%), oliwa extra virgin, woda, prażona cebula, papryka czerwona (5%), otarta skórka z limonki (3%), rodzynki ocet spirytusowy, orzech kokosowy (1%), zioła, przyprawy (laktoza), sól, skrobia ziemniaczana.
Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, glutenu, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, pestek, jaj, drożdży i siarczynów.
Zawiera witaminy: B3 (niacynę), B6 (pirodyksynę), B12 (kobalaminę), D i E.
Zawiera minerały: Fosfor, magnez, mangan, miedź, potas, selen, wapń i żelazo.
Dieta: Wysoka zawartość białka.
Najlepiej spożyć przed: 2024-11-22. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU / CN: 3660088101883 / S188 / 16041448.
Wersje: masa netto 80g
Przepisy:
Akry z tuńczyka Marie-Galante , Sałatka karaibska
, Kwiat Marie-Galante
, Tarta z tuńczyka Marie-Galante
.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
1105kj / 266kcal |
Tłuszcz | 21g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3,7g |
Węglowodany | 2,2g |
w tym cukry | 1,6g |
Białko | 17g |
Sól | 0,6g |