Jest to danie konfitowane, delikatne i smaczne, o egzotycznych smakach.
Rozdrobnionego ręcznie tuńczyka łączy się z kokosem, papryką, limonką i kreolską mieszanką przypraw Colombo, które to przyprawy idealnie przenikają kawałki ryby.
Kategoria: ryby / tuńczyk biały.
Masa netto: 80g.
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Tuńczyk biały (47,1%), oliwa extra virgin, prażona cebula, woda, papryka czerwona (5,3%), otarta skórka z limonki (3,6%), rodzynki, ocet spirytusowy, orzech kokosowy (1,2%), składniki aromatyczne, przyprawy (laktoza), sól, skrobia ziemniaczana.
Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, glutenu, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, pestek, jaj, drożdży i siarczynów.
Zawiera witaminy: B3 (niacynę), B6 (pirodyksynę), B12 (kobalaminę), D i E.
Zawiera minerały: Fosfor, magnez, mangan, miedź, potas, selen, wapń i żelazo.
Dieta: Wysoka zawartość białka.
Najlepiej spożyć przed: 2026-05-16. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU / CN: 3660088101654 / S165 / 16041448.
Wersje: masa netto 160g
Przepisy:
Akry z tuńczyka Marie-Galante , Sałatka karaibska
, Kwiat Marie-Galante
, Tarta z tuńczyka Marie-Galante
.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
1211kj / 292kcal |
Tłuszcz | 23,3g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
4,29g |
Węglowodany | 2,2g |
w tym cukry | 1,5g |
Białko | 17,8g |
Sól | 0,7g |