Tarta z tuńczyka Marie-Galante

Podawać na ciepło z zieloną sałatą.

Pomidory olivette (500g / 5 sztuk) umyć, przekroić na pół, usunąć pestki, następnie pokroić na plasterki o grubości 1 cm i ułożyć na chłonnym papierze.

Rozłożyć ciasto francuskie (1 sztuka) w formie do tarty. Rozprowadzić tuńczyka Marie-Galante (320g) po cieście i posypać bułką tartą (4 łyżki) na wierzchu. Ugarnirować tłustą śmietaną (4 łyżki) i lekko posolonymi pomidorami. Na pomidorach ułożyć w rozetę cienkie paski sera comté (100g). Piec w piekarniku nagrzanym do 210°C przez 20 do 30 minut.


  przystawki
  tuńczyk
  świat
  6
    15+30 minut
  La Belle-Iloise

Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług. Kontynuując, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie.