W tej recepturze tuńczyk jest konfitowany i wzbogacony przez oliwę ekstra z pierwszego tłoczenia.
Aby zachować delikatność i smak tuńczyka, świeże ryby są najpierw gotowane w całości. Po powolnym gotowaniu w krótkim bulionie jest on ręcznie obrabiany, aby zachować tylko najlepsze kawałki. Następnie pokrywa się go lekko owocową oliwą ekstra z pierwszego tłoczenia, która sprawia, że mięso ryby jest łagodniejsze.
Kategoria: ryby / tuńczyk biały.
Masa netto: 80g.
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Tuńczyk biały, oliwa extra virgin (26%), sól.
Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, glutenu, cukru, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, pestek, jaj, drożdży, orzechów i siarczynów.
Zawiera witaminy: B3 (niacynę), B6 (pirodyksynę), B12 (kobalaminę), D i E.
Zawiera minerały: Fosfor, magnez, mangan, miedź, potas, selen, wapń i żelazo.
Dieta: Wysoka zawartość białka.
Najlepiej spożyć przed: 2027-04-18. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU / CN: 3660088100367 / S36 / 16041448.
Wersje: masa netto 160g
Przepisy:
Kanapka z tuńczykiem i medalionem , Spaghetti z tuńczykiem i kaparami
, Makaron z tuńczykiem
, Spaghetti z tuńczykiem i serem
, Tuńczyk z kuskusem kukurydzianym i ananasem
, Ciasto Parmentier z tuńczykiem
.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
1059kj / 254kcal |
Tłuszcz | 16g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,8g |
Węglowodany | 0g |
w tym cukry | 0g |
Białko | 26g |
Sól | 0,6g |