Kanapka z tuńczykiem i medalionem

Medalion to lekko rozbity i usmażony cienki owalny kawałek mięsa. Medalion z mięsa wołowego jest nazywany befsztykiem, a z mięsa cielęcego, baraniego lub drobiu – eskalopką.

W blenderze wymieszać odsączonego tuńczyka w oliwie (około 160g) (oliwę zachować), wywar drobiowy (2 łyżki), ugotowane na twardo jajka (2 sztuki), anchois (2 filety), majonez (3 łyżki), oliwę z tuńczyka (1 łyżka), sok z cytryny (1 łyżeczka).

Bagietki (4 sztuki) przekroić na pół, dolną połowę posypać rukolą, położyć medaliony (najlepiej cielęce) i posmarować pastą z blendera. Przyozdobić plasterkami pomidora, kaparami, doprawić pieprzem. Przykryć drugą połową bagietki.

Obok podać rzodkiewki.


  kanapki
  tuńczyk
  świat
  4
  »Cooking With Tinned Fish«

Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług. Kontynuując, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie.