Tuńczyk biały w oliwie ekstra z pierwszego tłoczenia 160g

W tej recepturze tuńczyk jest konfitowany i wzbogacony przez oliwę ekstra z pierwszego tłoczenia.

Aby zachować delikatność i smak tuńczyka, świeże ryby są najpierw gotowane w całości. Po powolnym gotowaniu w krótkim bulionie jest on ręcznie obrabiany, aby zachować tylko najlepsze kawałki. Następnie pokrywa się go lekko owocową oliwą ekstra z pierwszego tłoczenia, która sprawia, że mięso ryby jest łagodniejsze.


Kategoria: ryby / tuńczyk biały.

Masa netto: 160g.

Marka: La Belle-Iloise (Francja).

Skład: Tuńczyk biały (72,5%), oliwa extra virgin (26%), sól.

Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.

Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, glutenu, cukru, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, pestek, jaj, drożdży, orzechów i siarczynów.

Zawiera witaminy: B3 (niacynę), B6 (pirodyksynę), B12 (kobalaminę), D i E.

Zawiera minerały: Fosfor, magnez, mangan, miedź, potas, selen, wapń i żelazo.

Dieta: Wysoka zawartość białka.

Najlepiej spożyć przed: 2026-11-29. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.

EAN / SKU / CN: 3660088100237 / S23 / 16041448.

Wersje: masa netto 80g

Przepisy: Kanapka z tuńczykiem i medalionem , Spaghetti z tuńczykiem i kaparami , Makaron z tuńczykiem , Spaghetti z tuńczykiem i serem , Tuńczyk z kuskusem kukurydzianym i ananasem , Ciasto Parmentier z tuńczykiem .

WARTOŚCI
ODŻYWCZE (NA 100g)
Wartość
energetyczna
1373kj /
331kcal
Tłuszcz 25,5g
w tym kwasy
tłuszczowe
nasycone
3,95g
Węglowodany 0,3g
w tym cukry 0,2g
Białko 24,7g
Sól 0,4g

CENA: 33,00
Sprawdzamy zasoby
Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług. Kontynuując, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie.