Tuńczyk z kuskusem kukurydzianym i ananasem

Kuskus kukurydziany, jak sugeruje nazwa, jest wytwarzany z kukurydzy, w odróżnieniu od kuskusu tradycyjnego, który powstaje z pszenicy twardej.

Kuskus kukurydziany (1 szklanka) zalać wrzątkiem na wyskokość ½ centymetra powyżej kaszy, przykryć i odstawić na pięć minut.

W międzyczasie ananasa (1 sztuka) obrać i pokroić w kostkę o boku 1 centymetra.

Miętę (1 pęczek) posiekać.

Połączyć kuskus, ananasa, miętę, tuńczyka w oliwie (1 puszka) i oliwę z puszki z tuńczykiem. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Udekorować listkami mięty.


  sałatki
  tuńczyk
  polska
  4
    15 minut
  »Kipi kasza«

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.