Spaghetti z tuńczykiem i serem

Ser São Jorge (port. queijo São Jorge) to ser produkowany na Azorach na wyspie São Jorge.

Odcedzić tuńczyka w oliwie (z 2 puszek po około 120g), oliwę zachować. W rondlu na oliwie z odcedzonego tuńczyka podsmażyć posiekaną cebulę (1 sztuka) i posiekane ząbki czosnku (4 sztuki). Dodać pokrojone pomidory (2 sztuki) i drobno pokrojone pory (2 sztuki). Po chwili dodać odcedzonego tuńczyka. Skropić sokiem z cytryny. Doprawić solą.

W międzyczasie ugotować spaghetti (200g ). Odcedzić i wymieszać z zawartością rondla. Posypać oregano i pokruszonym serem z niepasteryzowanego mleka krowiego, najlepiej São Jorge (100g).


  makarony
  tuńczyk
  portugalia
  2
    20 minut
  »Sol & Pesca«

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.