Sardynki Saint-Georges, które zyskały status kultowych, zostały po raz pierwszy wyprodukowane w 1932 roku. Ich twórcą był Georges Hilliet, założyciel firmy La Belle-Iloise. Hilliet, czerpiąc z bogatej tradycji bretońskiego rybołówstwa, stworzył produkt o wyjątkowej jakości i niepowtarzalnym smaku. Dzięki starannie dobranym składnikom i tradycyjnym metodom produkcji, sardynki Saint-Georges szybko zdobyły uznanie koneserów na całym świecie, stając się symbolem francuskiej sztuki kulinarnej.
Sardynki są przygotowywane w najprostszy sposób, z oliwą ekstra z pierwszego tłoczenia, podkreślającą oryginalną delikatność sardynek. Stanowią pełen wyraz rzemieślniczego kunsztu przekazywanego z pokolenia na pokolenie. Łowione w najlepszym momencie sezonu, blisko Quiberon, są obrabiane ręcznie, na świeżo, w ciągu 24 godzin od ich złowienia.
Kategoria: ryby / sardynki.
Nazwa oryginalna: Sardines à l’huile d’olive Saint-Georges.
Masa netto: 115g (po odsączeniu: 87g).
Ile w puszce: 4-6 sztuk.
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Sardynki [ryba], oliwa extra virgin (18,8%), sól.
Opis połowu: millésime 2024.
Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, glutenu, cukru, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, pestek, jaj, drożdży, orzechów i siarczynów.
Zawiera witaminy: B12 (kobalaminę) i D.
Zawiera minerały: Fosfor, magnez, potas, wapń i żelazo.
Dieta: Wysoka zawartość białka.
Najlepiej spożyć przed: 2030-08-29. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU / CN: 3660088100084 / S08 / 16041311.
Wersje: masa netto 69g
Przepisy:
Purée ziemniaczane i sardynki gryczane , Kanapka z sardynką
, Bruschetta z sardynką
, Sardynki na sposób Hoedic
, Ciasto francuskie St-Georges
, Makaron z sardynkami i migdałami
.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
1039kj / 250kcal |
Tłuszcz | 17g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3,4g |
Węglowodany | 3,4g |
w tym cukry | 0g |
Białko | 23g |
Sól | 1g |