Bruschetta z sardynką

Bruschetta [bruskétta] to rodzaj przekąski (wł. antipasto) pochodzącej z Włoch.

W miseczce umieścić sardynki z puszki (120g) i ocet balsamiczny (1 łyżka), rozdrobnić wielcem i wymieszać. Położyć na górze lekko stostowanej kromki z pełnoziarnistego chleba (1 sztuka). Posypać płatkami sera cheddar (1 łyżka).

Kanapkę umieścić na grillu rozgrzanym do średniej temperatury. Obok położyć przepołowione pomidorki cherry (3-4 sztuki). Grillować przez 2-3 minuty.

Położyć pomidory na kanapce. Pokroić na paski szerokości kilku centymetrów.


  kanapki
  sardynki
  włochy
  1
  »Easy Breakfast & Brunch«

Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług. Kontynuując, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie.