Bruschetta z sardynką

Bruschetta [bruskétta] to rodzaj przekąski (wł. antipasto) pochodzącej z Włoch.

W miseczce umieścić sardynki z puszki (120g) i ocet balsamiczny (1 łyżka), rozdrobnić wielcem i wymieszać. Położyć na górze lekko stostowanej kromki z pełnoziarnistego chleba (1 sztuka). Posypać płatkami sera cheddar (1 łyżka).

Kanapkę umieścić na grillu rozgrzanym do średniej temperatury. Obok położyć przepołowione pomidorki cherry (3-4 sztuki). Grillować przez 2-3 minuty.

Położyć pomidory na kanapce. Pokroić na paski szerokości kilku centymetrów.


  kanapki
  sardynki
  włochy
  1
  »Easy Breakfast & Brunch«

Sardynki Saint-Georges w oliwie ekstra z pierwszego tłoczenia 69g


Sardynki Saint-Georges w oliwie ekstra z pierwszego tłoczenia

Sardynki małe millésimées w oliwie 115g


Sardynki małe millésimées w oliwie

Sardynki millésimées w oliwie 115g


Sardynki millésimées w oliwie

Sardynki w oliwie ekstra z pierwszego tłoczenia bio 120g


Sardynki w oliwie ekstra z pierwszego tłoczenia bio
We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.