Sardynki poddaje się delikatnemu gotowaniu na parze i ręcznie umieszcza w puszcze. Tam nasączają się delikatnym smakiem i aromatem oliwy.
Sardynki w oliwie są idealne do podania jako przystawka albo na kanapkach czy w sałatkach.
Kategoria: ryby / sardynki.
Nazwa oryginalna: Sardinas «sardinillas» en aceite de oliva.
Masa netto: 115g (po odsączeniu: 81g).
Pojemność: 120ml.
Ile w puszce: 16-20 sztuk.
Marka: Espinaler (Hiszpania).
Skład: Sardynki (Sardina pilchardus) [ryba], oliwa (30%), sól.
Połowy: FAO 27.
Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, glutenu, cukru, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, pestek, jaj, drożdży, orzechów i siarczynów.
Zawiera witaminy: B12 (kobalaminę) i D.
Zawiera minerały: Fosfor, magnez, potas, wapń i żelazo.
Dieta: Wysoka zawartość białka, wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega-3.
Najlepiej spożyć przed: 2030-12-31. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU / CN: 8427230935667 / 262006 / 16041311.
Przepisy: Bruschetta z sardynką .
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
830kj / 199kcal |
Tłuszcz | 12,3g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3g |
Węglowodany | 0,3g |
w tym cukry | 0g |
Białko | 22g |
Sól | 1,3g |
Omega-3 | 1,3g |