Escabeche to delikatny sos wykonany z tradycyjnych składników (olej, ocet i różne przyprawy), które nadają sardynkom wyjątkowy i charakterystyczny smak.
Sardynki z pieprzem Batak i kurkumą w oleju rzepakowym 115g
Intensywny smak kurkumy, superprzyprawy o właściwościach antyoksydacyjnych, łączy się z cytrusowymi i kwiatowymi nutami pieprzu Batak, zbieranego dziko na wyspie Sumatra.
Sardynki z cytryną w oliwie ekstra z pierwszego tłoczenia 115g
Sardynki
La Belle-Iloise
CENA: 23,00
Bukiet słonecznych aromatów, w którym wyrażony jest cały smak ryb.
Pitomaïl to skrót od francuskich nazw: piment, tomate i aïl, czyli: papryka, pomidor, czosnek.
Sardynki pikantne w oleju słonecznikowym 115g
Sardynki
Espinaler
CENA: 10,00
Sardynki łowi się o różnych porach roku, ale te złowione we wrześniu są najlepszej jakości. Gotuje się na parze i umieszcza w puszkach wraz z dodatkami.
Sardynki z zielonym pieprzem i kumkwatem w oleju z pestek winogron 115g
Sardynki
La Belle-Iloise
CENA: 24,00
Wyrafinowany morski smak sardynek jest podkreślony kwaskowatymi nutami kumkwatu (nazywanego złotą pomarańczą) oraz świeżością zielonego pieprzu.
Sardynki w oleju słonecznikowym 115g
Sardynki
Pepus
CENA: 9,00
Sardynki łowione jesienią, wtedy są najlepsze.
Sardynki małe w oliwie 115g
Sardynki
Espinaler
CENA: 14,00
Sardynki poddaje się delikatnemu gotowaniu na parze i ręcznie umieszcza w puszcze. Tam nasączają się delikatnym smakiem i aromatem oliwy.
Nie należy mylić filetów z sardynek z sardynkami bez ości. W sardynkach bez ości usuwa się ości ryby bez naruszania mięsa. Unika się filetowania, a w konsekwencji osuszania mięsa podczas gotowania.
Sardynki z pomidorami w oleju słonecznikowym 115g
Sardynki
Espinaler
CENA: 10,00
Sardynki w sosie pomidorowym wyróżniają się miękką i soczystą teksturą. Poddaje się je delikatnemu gotowaniu na parze i ręcznie wkłada do puszki. Następnie dodaje się sos pomidorowy przygotowywany z naturalnych składników.