Receptura jest hołdem dla rejonu Nantes.
Sardynki z młodymi pomidorami, cebulą, czosnkiem i pietruszką – tak obficie występującymi w ogrodach warzywnych u brzegów Loary – i wino Muscadet. Dzięki tym subtelnym nutom ujawnia się cała wspaniała finezja tego dania.
Kategoria: ryby / sardynki.
Nazwa oryginalna: Sardines cuisinées à déguster chaud à la Nantaise.
Masa netto: 115g.
Ile w puszce: 4-6 sztuk.
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Sardynki (70%) [ryba], masło [mleko] (10,6%), ocet jabłkowy [siarczyny], cebula (4%), ocet spirytusowy, pomidory, czosnek, sól, olej słonecznikowy, pietruszka (0,5%), Muscadet [siarczyny] (0,3%), skrobia ziemniaczana.
Opis połowu: millésime 2023.
Po otwarciu: Przed otwarciem włożyć na chwilę puszkę pod ciepłą wodę. Następnie smażyć na patelni przez 2 minuty z każdej strony (mały ogień) lub włożyć do piekarnika na 7 minut (180°C) lub podgrzać w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę (500 watów).
Info: na ciepło
Nie zawiera: GMO, barwników, glutenu, oleju palmowego, soi, pszenicy, pestek, jaj, drożdży i orzechów.
Zawiera witaminy: B12 (kobalaminę) i D.
Zawiera minerały: Fosfor, magnez, potas, wapń i żelazo.
Dieta: Wysoka zawartość białka.
Najlepiej spożyć przed: 2027-06-13. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU / CN: 3660088139114 / S798 / 16041319.
Przepisy: Purée ziemniaczane i sardynki gryczane , Tosty z sardynkami w maśle .
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
1105kj / 266kcal |
Tłuszcz | 20,8g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
10,67g |
Węglowodany | 1,8g |
w tym cukry | 0,6g |
Białko | 18,6g |
Sól | 0,9g |