Sardynki po nantejsku na ciepło (4-6) 115g

Receptura jest hołdem dla rejonu Nantes.

Sardynki z młodymi pomidorami, cebulą, czosnkiem i pietruszką – tak obficie występującymi w ogrodach warzywnych u brzegów Loary – i wino Muscadet. Dzięki tym subtelnym nutom ujawnia się cała wspaniała finezja tego dania.


Kategoria: ryby / sardynki.

Nazwa oryginalna: Sardines cuisinées à déguster chaud à la Nantaise.

Masa netto: 115g.

Ile w puszce: 4-6 sztuk.

Marka: La Belle-Iloise (Francja).

Skład: Sardynki (70%) [ryba], masło [mleko] (10,6%), ocet jabłkowy [siarczyny], cebula (4%), ocet spirytusowy, pomidory, czosnek, sól, olej słonecznikowy, pietruszka (0,5%), Muscadet [siarczyny] (0,3%), skrobia ziemniaczana.

Opis połowu: millésime 2023.

Po otwarciu: Przed otwarciem włożyć na chwilę puszkę pod ciepłą wodę. Następnie smażyć na patelni przez 2 minuty z każdej strony (mały ogień) lub włożyć do piekarnika na 7 minut (180°C) lub podgrzać w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę (500 watów).

Info: na ciepło

Nie zawiera: GMO, barwników, glutenu, oleju palmowego, soi, pszenicy, pestek, jaj, drożdży i orzechów.

Zawiera witaminy: B12 (kobalaminę) i D.

Zawiera minerały: Fosfor, magnez, potas, wapń i żelazo.

Dieta: Wysoka zawartość białka.

Najlepiej spożyć przed: 2027-06-13. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.

EAN / SKU / CN: 3660088139114 / S798 / 16041319.

Przepisy: Purée ziemniaczane i sardynki gryczane , Tosty z sardynkami w maśle .

WARTOŚCI
ODŻYWCZE (NA 100g)
Wartość
energetyczna
1105kj /
266kcal
Tłuszcz 20,8g
w tym kwasy
tłuszczowe
nasycone
10,67g
Węglowodany 1,8g
w tym cukry 0,6g
Białko 18,6g
Sól 0,9g

CENA: 27,00
Sprawdzamy zasoby
We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.