Sardynki łowione jesienią, wtedy są najlepsze.
Kategoria: ryby / sardynki.
Nazwa oryginalna: Sardinas em aceite vegetal.
Masa netto: 115g (po odsączeniu: 81g).
Marka: Pepus (Hiszpania).
Skład: Sardynki (Sardina pilchardus) [ryba], olej słonecznikowy (30%), sól.
Połowy: FAO 27 / 37.
Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
Alergeny: Może zawierać śladowe ilości mięczaków i skorupiaków.
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, glutenu, cukru, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, pestek, jaj, drożdży, orzechów i siarczynów.
Zawiera witaminy: B12 (kobalaminę) i D.
Zawiera minerały: Fosfor, magnez, potas, wapń i żelazo.
Dieta: źródło białka, wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega-3.
Najlepiej spożyć przed: 2029-12-31. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU / CN: 8427230993759 / 262132 / 16041319.
Przepisy: Awanturka .
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
1033kj / 247kcal |
Tłuszcz | 21g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
6g |
Węglowodany | 0,6g |
w tym cukry | 0g |
Białko | 11g |
Sól | 0,8g |
Omega-3 | 1,3g |