Intensywny smak kurkumy, superprzyprawy o właściwościach antyoksydacyjnych, łączy się z cytrusowymi i kwiatowymi nutami pieprzu Batak, zbieranego dziko na wyspie Sumatra.
Sardynki można spożywać na wiele sposobów: na grzankach, w sałatkach lub tartach, jako dodatek do ziemniaków, ryżu lub makaronu.
Kategoria: ryby / sardynki.
Nazwa oryginalna: Sardines à l’huile de colza aux baises de Batak et curcuma.
Masa netto: 115g (po odsączeniu: 87g).
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Sardynki [ryba], olej rzepakowy (19%), sok z cytryny, woda, przyprawy, w tym kurkuma (0,1%) i pieprz Batak (0,1%), skrobia ziemniaczana, sól.
Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, antyzbrylaczy, cukru, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, pestek, jaj, tłuszczów trans, drożdży, orzechów i siarczynów.
Witaminy: źródło ryboflawiny (B2), wysoka zawartość niacyny (B3), źródło pirodyksyny (B6), wysoka zawartość kobalaminy (B12), wysoka zawartość witaminy D i źródło choliny.
Minerały: źródło cynku, wysoka zawartość fosforu, źródło magnezu, źródło miedzi, źródło potasu, wysoka zawartość selenu, wysoka zawartość wapnia i wysoka zawartość żelaza.
Dieta: Wysoka zawartość białka.
Najlepiej spożyć przed: 2028-09-17. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
Połów: R23303.
EAN / SKU: 3660088171213 / S893Q.
| WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
|---|---|
| Wartość energetyczna |
896kj / 215kcal |
| Tłuszcz | 14g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3g |
| Węglowodany | 0g |
| w tym cukry | 0g |
| Białko | 23g |
| Sól | 0,86g |
Brak jeszcze opinii o tym produkcie. Opinie można dodawać po zalogowaniu albo bezpośrednio po złożeniu zamówienia.