Sardynki z pieprzem Batak i kurkumą w oleju rzepakowym 115g

Intensywny smak kurkumy, superprzyprawy o właściwościach antyoksydacyjnych, łączy się z cytrusowymi i kwiatowymi nutami pieprzu Batak, zbieranego dziko na wyspie Sumatra.

Sardynki można spożywać na wiele sposobów: na grzankach, w sałatkach lub tartach, jako dodatek do ziemniaków, ryżu lub makaronu.


Kategoria: ryby / sardynki.

Nazwa oryginalna: Sardines à l’huile de colza aux baises de Batak et curcuma.

Masa netto: 115g (po odsączeniu: 87g).

Marka: La Belle-Iloise (Francja).

Skład: Sardynki [ryba], olej rzepakowy (19%), sok z cytryny, woda, przyprawy, w tym kurkuma (0,1%) i pieprz Batak (0,1%), skrobia ziemniaczana, sól.

Opis połowu: millésime 2023.

Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.

Nie zawiera: GMO.

Zawiera witaminy: B12 (kobalaminę) i D.

Zawiera minerały: Fosfor, magnez, potas, wapń i żelazo.

Dieta: Wysoka zawartość białka.

Najlepiej spożyć przed: 2027-07-20. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.

EAN / SKU: 3660088171213 / S893Q.

WARTOŚCI
ODŻYWCZE (NA 100g)
Wartość
energetyczna
896kj /
215kcal
Tłuszcz 14g
w tym kwasy
tłuszczowe
nasycone
3g
Węglowodany 0g
w tym cukry 0g
Białko 23g
Sól 0,86g

CENA: 23,00
Sprawdzamy zasoby
Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług. Kontynuując, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie.