Intensywny smak kurkumy, superprzyprawy o właściwościach antyoksydacyjnych, łączy się z cytrusowymi i kwiatowymi nutami pieprzu Batak, zbieranego dziko na wyspie Sumatra.
Sardynki można spożywać na wiele sposobów: na grzankach, w sałatkach lub tartach, jako dodatek do ziemniaków, ryżu lub makaronu.
Kategoria: ryby / sardynki.
Nazwa oryginalna: Sardines à l’huile de colza aux baises de Batak et curcuma.
Masa netto: 115g (po odsączeniu: 87g).
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Sardynki [ryba], olej rzepakowy (19%), sok z cytryny, woda, przyprawy, w tym kurkuma (0,1%) i pieprz Batak (0,1%), skrobia ziemniaczana, sól.
Opis połowu: millésime 2023.
Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
Nie zawiera: GMO.
Zawiera witaminy: B12 (kobalaminę) i D.
Zawiera minerały: Fosfor, magnez, potas, wapń i żelazo.
Dieta: Wysoka zawartość białka.
Najlepiej spożyć przed: 2027-07-20. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU: 3660088171213 / S893Q.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
896kj / 215kcal |
Tłuszcz | 14g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3g |
Węglowodany | 0g |
w tym cukry | 0g |
Białko | 23g |
Sól | 0,86g |