Sardynki w sosie pomidorowym wyróżniają się miękką i soczystą teksturą. Poddaje się je delikatnemu gotowaniu na parze i ręcznie wkłada do puszki. Następnie...
Wyrafinowany morski smak sardynek jest podkreślony kwaskowatymi nutami kumkwatu (nazywanego złotą pomarańczą) oraz świeżością zielonego pieprzu.
Sekret tej receptury tkwi w opozycji między świeżością a kwasowością sosu ravigote.
Nie należy mylić filetów z sardynek z sardynkami bez ości. W sardynkach bez ości usuwa się ości ryby bez naruszania mięsa.
Sardynki małe (petingas) z Matosinhos to połączenie delikatnej ryby z wyrazistym, pikantnym akcentem piri-piri. Zanurzone w oliwie, z dodatkiem soli, oferują...
Ten wspaniały klasyk La Belle-Iloise zawiera konkretną dawkę cytryny.
Intensywny smak kurkumy, superprzyprawy o właściwościach antyoksydacyjnych, łączy się z cytrusowymi i kwiatowymi nutami pieprzu Batak, zbieranego dziko...
Sardynki łowi się o różnych porach roku, ale te złowione we wrześniu są najlepszej jakości. Gotuje się na parze i umieszcza w puszkach wraz z dodatkami.