»Poissons de roche« (ryby skalne) to wspólna nazwa dla kilku gatunków ryb, odnosząca się do ich skłonności do ukrywania się wśród skał.
Bisque to zagęszczona zupa ze skorupiaków o gładkiej i kremowej konsystencji.
Bisque to zagęszczona zupa ze skorupiaków o gładkiej i kremowej konsystencji.
Zawartość puszki może stanowić wywar do sosów dla ryb, homarów, langust itp.
Cotriade to gulasz rybny pochodzący z Bretanii. Czym dla Marsylii bouillabaisse, tym dla Bretanii cotriade.
Biarritz, Guéthary czy Saint-Jean-de-Luz? Ucieczka do Kraju Basków na przerwę poza sezonem z pyszną zupą z tuńczyka, stworzoną specjalnie na cześć tego...
Zawartość puszki może stanowić wywar do sosów dla ryb, homarów, langust itp.
Cotriade to gulasz rybny pochodzący z Bretanii. Czym dla Marsylii bouillabaisse, tym dla Bretanii cotriade.