Cotriade to gulasz rybny pochodzący z Bretanii. Czym dla Marsylii bouillabaisse, tym dla Bretanii cotriade.
W przeszłości, w czasie połowów, rybacy w nocy przygotowywali zupę z najlepszych kawałków ryb. La Belle-Iloise opracowała tę recepturę z szacunku dla tradycji. Zupę można podawać: z kawałkami wędzonego tuńczyka lub łososia i podsmażonymi kostkami boczku, z mieszanką startego parmezanu, ziół prowansalskich, mąki ziemniaczanej i białka jajka, pieczoną przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni, z julienne z marchwi, cukinii i selera, podsmażonym przez kilka minut na patelni na oliwie, z crème fraîche lub sosem rouille, z ziołami do dekoracji, na przykład szczypiorkiem czy trybulą).
Kategoria: przetwory / zupy.
Masa netto: 800g.
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Woda, ryby (39%), białe wino, por, marchewka, koncentrat pomidorowy, skrobia ziemniaczana, olej słonecznikowy, zioła, sól, ekstrakt drożdżowy, wodorosty, przyprawy.
Po otwarciu: Podgrzać bez zagotowywania.
Info: puszka dla 4-5 osób
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, glutenu, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, pestek, jaj, orzechów i siarczynów.
Dieta: Wysoka zawartość białka, niska zawartość tłuszczu. Uzupełnienie i urozmaicenie diety rybnej.
Najlepiej spożyć przed: 2026-05-24. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU / CN: 3660088143982 / S826X / 21041000.
Wersje: masa netto 400g
Przepisy:
Zapiekanka morska .
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
272kj / 65kcal |
Tłuszcz | 2,9g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,3g |
Węglowodany | 1,4g |
w tym cukry | 0,3g |
Białko | 7,5g |
Sól | 0,52g |