»Poissons de roche« (ryby skalne) to wspólna nazwa dla kilku gatunków ryb, odnosząca się do ich skłonności do ukrywania się wśród skał. Termin ten jest stosowany w sposób arbitralny do ryb, które nie są ze sobą spokrewnione.
Bogata tekstura i bogaty smak wsparte nutami kopru włoskiego i ziół prowansalskich.
Kategoria: przetwory / zupy.
Nazwa oryginalna: Soupe de poissons de roche aux saveurs de Provence.
Masa netto: 400g.
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Woda, ryby (konger, skorpena, kurek) (27,2%), koncentrat pomidorowy, cebula, por, koper włoski, oliwa, seler, skrobia ziemniaczana, sól, czosnek, zioła prowansalskie, oregano (0,4%), anchois, przyprawy.
Po otwarciu: Podgrzać bez zagotowywania.
Info: puszka dla 2-3 osób
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, antyzbrylaczy, cukru, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, pestek, jaj, tłuszczów trans, drożdży i siarczynów.
Dieta: Wysoka zawartość białka, niska zawartość cukrów.
Najlepiej spożyć przed: 2028-04-28. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU: 3660088137813 / S773.
Przepisy:
Zupa rybna po prowansalsku .
| WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
|---|---|
| Wartość energetyczna |
272kj / 65kcal |
| Tłuszcz | 4,2g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,79g |
| Węglowodany | 1,4g |
| w tym cukry | 0,8g |
| Białko | 5g |
| Sól | 0,7g |
Brak jeszcze opinii o tym produkcie. Opinie można dodawać po zalogowaniu albo bezpośrednio po złożeniu zamówienia.