»Poissons de roche« (ryby skalne) to wspólna nazwa dla kilku gatunków ryb, odnosząca się do ich skłonności do ukrywania się wśród skał.
Termin ten jest stosowany w sposób arbitralny do ryb, które nie są ze sobą spokrewnione.
Bogata tekstura i bogaty smak wsparte nutami kopru włoskiego i ziół prowansalskich.
Kategoria: przetwory / zupy.
Nazwa oryginalna: Soupe de poissons de roche aux saveurs de Provence.
Masa netto: 400g.
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Woda, ryby (konger, skorpena, kurek) (27,2%), koncentrat pomidorowy, cebula, por, koper włoski, oliwa, seler, skrobia ziemniaczana, sól, czosnek, zioła prowansalskie, oregano (0,4%), anchois, przyprawy.
Po otwarciu: Podgrzać bez zagotowywania.
Info: puszka dla 2-3 osób
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, glutenu, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, pestek, jaj, drożdży, orzechów i siarczynów.
Dieta: Wysoka zawartość białka. Uzupełnienie i urozmaicenie diety rybnej.
Najlepiej spożyć przed: 2027-05-07. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU / CN: 3660088137813 / S773 / 21041000.
Przepisy:
Zupa rybna po prowansalsku .
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
272kj / 65kcal |
Tłuszcz | 4,2g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,79g |
Węglowodany | 1,4g |
w tym cukry | 0,8g |
Białko | 5g |
Sól | 0,7g |