Receptura jednocześnie tradycyjna i subtelna.
Po powrocie z połowów rybacy mieli prawo do partii ryb zwanej »godaille«. Przygotowywali z niej kompletną i bogatą zupę z jarzynami. La Belle-Iloise reinterpretuje ten klasyk: białe wino, konger, krewetki, homary i zioła, gotowane razem, by uzyskać bogaty w smaku bulion z kawałkami ryb, ziemniaków i warzyw. Można podawać z pokrojoną w kostkę i podsmażoną na patelni kiełbaską andouille albo podsmażoną czerwoną cebulą.
Kategoria: przetwory / zupy.
Nazwa oryginalna: Godaille du pêcheur.
Masa netto: 380g.
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Woda, ryby (18%), w tym dorsz (8%), ziemniaki (11%), cebula (7%), koper włoski (4%), białe wino (siarczyny), krewetki, pory (2%), homar, oliwa extra virgin, koncentrat pomidorowy, zioła (0,6%), sól, skrobia ziemniaczana, ekstrakt drożdżowy, suszone algi, przyprawy.
Po otwarciu: Podgrzać bez zagotowywania.
Info: puszka dla 1 osoby
Nie zawiera: GMO, barwników, glutenu, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, pestek, jaj i orzechów.
Dieta: Wysoka zawartość białka, niska zawartość tłuszczu. Uzupełnienie i urozmaicenie diety rybnej.
Najlepiej spożyć przed: 2027-03-15. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU / CN: 3660088174979 / S909D / 21041000.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
238kj / 57kcal |
Tłuszcz | 2,2g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,2g |
Węglowodany | 3g |
w tym cukry | 0,7g |
Białko | 5,2g |
Sól | 0,64g |