Friend of the Sea


Friend of the Sea to międzynarodowy program certyfikacji, który promuje praktyki zrównoważonego rybołówstwa i akwakultury.


  2024-12-16

MSC


Certyfikat MSC potwierdza, że ryby pochodzą z odpowiedzialnych i zrównoważonych połowów.


  2024-12-06

ASC


Certyfikat ASC potwierdza, że ryby pochodzą z odpowiedzialnych i zrównoważonych hodowli.


  2024-12-06

Sardynki


Świat sardynek to taksonomiczny labirynt, w którym nawet eksperci czasem się gubią.


  2024-11-02

Homarzec a krewetka


Homarce w handlu zwane są także langustynkami czy scampi. Posiadają szczypce, ale nie mają one kulinarnego znaczenia.


  2024-10-24

Nowy sklep


Zapraszamy do naszego nowego sklepu w Hali Mirowskiej w Warszawie.


  2024-10-23

Ronqueo


Części tuńczyka (błękitnopłetwego) pochodzące z tradycyjnego hiszpańskiego rozbioru (ronqueo).


  2024-09-30

Zupa po prowansalsku


W Prowansji tradycyjnie podaje się zupę rybną z chrupiącymi grzankami.


  2024-09-28

Zjeść zupę, wyhodować roślinę


Puszki po zupach doskonale nadają się do hodowania roślin.


  2024-09-26

Makaron z tuńczykiem


Są przepisy trudne, proste i bardzo proste. Ten jest najprostszy.


  2024-09-25

Szprot sardynką


W Unii Europejskiej można sprzedawać puszkę z napisem „Sardynki” ze szprotami albo śledziami w środku.


  2024-09-24

Vongole


Vongole to włoskie określenie dla kilku gatunków małży z rodziny małży Wenus (Veneridade).


  2024-09-23
Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług. Kontynuując, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie.