FAO 27.4: Morze Północne | FAO 27.5: Wody Islandii i Wysp Owczych | FAO 27.6: północno-zachodnie wybrzeże Szkocji i Irlandii Północnej oraz Rockall | FAO 27.7: Morze Irlandzkie, zachód Irlandii, Ławica Porcupine, Kanał La Manche, Kanał Bristolski, Morze Celtyckie, południowo-zachodnia Irlandia | FAO 27.8: Zatoka Biskajska | FAO 27.9: Wody Portugalskie.
Organizacja Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa (ang. Food and Agriculture Organization of the United Nations, skrót FAO) opracowała system znakowania obszarów połowu ryb.
Puxisardinofilia, zwana również clupeidofilią, to nazwa nadana zbieraniu puszek po sardynkach, pustych lub pełnych.
Certyfikat Mejillon De Galicia jest znakiem Denominacji Pochodzenia Chronionego (DOP), który gwarantuje, że mule pochodzą z Rías Gallegas (zatok Galicji) i że są hodowane zgodnie z tradycyjną i naturalną metodą z tych rejonów, wspierającą poszanowanie środowiska.
Certyfikat Dolphin Safe to znak oznaczający, że produkt rybny, zazwyczaj tuńczyk, został złowiony w sposób, który nie szkodzi delfinom.
Brzuszek w tradycyjnym hiszpańskim rozbiorze tuńczyka (ronqueo) nazywa się ventresca. Jest odpowiednikiem japońskiego toro.
Zielony Punkt (The Green Dot) to system licencyjny znaku używanego na opakowaniach w Europie, który sygnalizuje, że producent danego opakowania dokonał zapłaty za usługi związane z jego recyklingiem i odzyskiem.