[ FAO 2015 ]

Obszary FAO

Organizacja Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa (ang. Food and Agriculture Organization of the United Nations, skrót FAO) opracowała system znakowania obszarów połowu ryb.

Wody zostały podzielone na obszary i każdemu nadano odpowiedni numer z przedrostkiem »FAO«.

  • FAO 01: Afryka wody śródlądowe
  • FAO 02: Ameryka Północna wody śródlądowe
  • FAO 03: Ameryka Południowa wody śródlądowe
  • FAO 04: Azja wody śródlądowe
  • FAO 05: Europa wody śródlądowe
  • FAO 06: Oceania wody śródlądowe
  • FAO 07: Były ZSRR wody śródlądowe
  • FAO 08: Antarktyda wody śródlądowe
  • FAO 18: Ocean Arktyczny
  • FAO 21: Ocean Atlantycki część północno-zachodnia
  • FAO 27: Ocean Atlantycki część północno-wschodnia
  • FAO 31: Ocean Atlantycki część środkowo-zachodnia
  • FAO 34: Ocean Atlantycki część środkowo-wschodnia
  • FAO 37: Morze Śródziemne i Morze Czarne
  • FAO 41: Ocean Atlantycki część południowo-zachodnia
  • FAO 47: Ocean Atlantycki część południowo-wschodnia
  • FAO 48: Ocean Atlantycki część antarktyczna
  • FAO 51: Ocean Indyjski część zachodnia
  • FAO 57: Ocean Indyjski część wschodnia
  • FAO 58: Ocean Indyjski część antarktyczna i południowa
  • FAO 61: Ocean Spokojny część północno-zachodnia
  • FAO 67: Ocean Spokojny część północno-wschodnia
  • FAO 71: Ocean Spokojny część środkowo-zachodnia
  • FAO 77: Ocean Spokojny część środkowo-wschodnia
  • FAO 81: Ocean Spokojny część południowo-zachodnia
  • FAO 87: Ocean Spokojny część południowo-wschodnia
  • FAO 88: Ocean Spokojny część antarktyczna

  Wiedza   |     2025-01-09

Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług. Kontynuując, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie.