W tego typu recepturach trudność polega na odpowiednim dozowaniu musztardy, żeby jej smak nie zdominował całości.
Doskonałe na zimno, makrele z musztardą mogą być również spożywane na ciepło, po krótkim podgrzaniu w kuchence mikrofalowej.
Kategoria: ryby / makrela.
Masa netto: 176g.
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Filety z makreli (59%), woda, olej słonecznikowy (9%), musztarda (8%) (woda, gorczyca, ocet spirytusowy, sól, przeciwutleniacz: wodorosiarczyn sodu, zakwaszacz: kwas cytrynowy), ocet spirytusowy, gorczyca (0,5%), sól, suszone algi, składniki aromatyczne (0,1%), środek zagęszczający: guma ksantanowa, skrobia ziemniaczana, przyprawy.
Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
Nie zawiera: GMO, barwników, glutenu, cukru, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, pestek, jaj, drożdży i orzechów.
Zawiera witaminy: B12 (kobalaminę) i D.
Zawiera minerały: Cynk, magnez, potas i selen.
Dieta: Wysoka zawartość białka.
Najlepiej spożyć przed: 2026-03-02. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU / CN: 3660088107182 / S718 / 16041511.
Wersje: masa netto 112g
Przepisy:
Tymbaliki z makreli z musztardą .
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
908kj / 219kcal |
Tłuszcz | 19g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3g |
Węglowodany | 0,6g |
w tym cukry | 0g |
Białko | 12g |
Sól | 1,13g |