Tymbaliki z makreli z musztardą

Danie można polać ciepłym sosem musztardowym: płynna śmietana + musztarda + sól.

Gotować makaron świderki (100g) w osolonej wodzie przez 10 minut. Odcedzić i wymieszać w misce ze śmietaną (100g). Odstawić na 2 minuty. Dodać filety z makreli z sosem (350g) i dobrze wymieszać, zachowując ładne kawałki ryb. Wysmarować ramekiny masłem i oprószyć startym parmezanem. Ułożyć mieszankę w foremkach i przykryć folią aluminiową wysmarowaną masłem.

Piec w piekarniku nagrzanym do 210°C przez 30 minut.

Wyjąć z formy i podawać na gorąco.


  przystawki
  makrela
  świat
  4
    15+30 minut
  La Belle-Iloise

Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług. Kontynuując, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie.