Wielu producentów nie wyszczególnia gatunku tuńczyka. Najczęściej, szczególnie w przypadku producentów portugalskich, w puszce jest wtedy tuńczyk pasiasty [bonito] (Katsuwonus pelamis, ang. skipjack).
Tuńczyk w oliwie ekstra z pierwszego tłoczenia i pomidorach pochodzących z upraw rolnictwa ekologicznego.
Kwintesencja etyki i jakości. Tuńczyk złowiony w czystych oceanicznych wodach wokół Azorów przy użyciu wędki.
Tuńczyk w dużych kawałkach w oliwie to połączenie prostoty i wyjątkowego smaku. Najwyższej jakości tuńczyk delikatnie zanurzony w aromatycznej oliwie,...
Sangacho to najciemniejsza część mięsa tuńczyka. Pochodzi z pasma biegnącego wzdłuż kręgosłupa. Ma miękką teksturę i intensywny smak.
Filety z tuńczyka w pomidorach łączą w sobie delikatność wyselekcjonowanego tuńczyka z soczystością dojrzałych pomidorów.
Filety z tuńczyka w pikantnym sosie to połączenie wyselekcjonowanego tuńczyka z soczystymi pomidorami i ostrą papryką.
Harmonijna kompozycja tuńczyka i dodatków, pełnia smaków i różnorodność tekstur.
Piri-piri to odmiana papryki chili. Używane są nazwy piri-piri, pili-pili, peri-peri lub peli-peli.
Caldeirada to rodzaj tradycyjnego portugalskiego gulaszu rybnego.
Tylko tuńczyk, woda i odrobina soli. To esencja prostoty i jakości. Idealny wybór dla osób ceniących zdrową kuchnię.