Sangacho to najciemniejsza część mięsa tuńczyka. Pochodzi z pasma biegnącego wzdłuż kręgosłupa. Ma miękką teksturę i intensywny smak.
Jest przede wszystkim używane w gulaszach i sosach. Zanurzone w oleju słonecznikowym o neutralnym smaku, aby nie zdominować charakterystyki ryby.
Kategoria: ryby / tuńczyk.
Nazwa oryginalna: Sangacho.
Masa netto: 125g (po odsączeniu: 85g).
Marka: Corretora (Portugalia).
Skład: Tuńczyk sangacho, olej słonecznikowy, sól.
Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, glutenu, cukru, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, pestek, jaj, drożdży, orzechów i siarczynów.
Zawiera witaminy: B3 (niacynę), B6 (pirodyksynę), B12 (kobalaminę), D i E.
Zawiera minerały: Fosfor, magnez, mangan, miedź, potas, selen, wapń i żelazo.
Dieta: Wysoka zawartość białka.
Najlepiej spożyć przed: 2028-08-11. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU / CN: 5601655558295 / 0802005 / 16041421.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
987,5kj / 239kcal |
Tłuszcz | 14,8g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,6g |
Węglowodany | <0,1g |
w tym cukry | 0g |
Białko | 26,9g |
Sól | 1,7g |