Organizacja FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) opracowała system znakowania...
Zdrowie. Ryby i owoce morza z puszek są zdrowe i odżywcze. Mogą być kluczowym składnikiem zbilansowanej...
Puxisardinofilia, zwana również clupeidofilią, to nazwa nadana zbieraniu puszek po sardynkach, pustych...
Steki rybne przygotowywane są poprzez odkrajanie płatów wzdłuż kręgosłupa wraz z przylegającymi ośćmi....
CODIMACO to portugalska firma certyfikująca produkty rolno-spożywcze, gwarantująca ich pochodzenie z...
Demeter to międzynarodowy certyfikat wydawany przez Demeter International, organizację która promuje...
Certyfikat Dolphin Safe to znak oznaczający, że produkt rybny, zazwyczaj tuńczyk, został złowiony w sposób,...
Euroliść to unijne logo ekologiczne. Zostało ono wprowadzone w 2010 roku. Ujednoliciło certyfikaty ekologiczne...
Międzynarodowy znak certyfikacyjny Fairtrade powstał w 2002 roku i jest jedną z wiodących marek etycznych....
Certyfikat Mejillon De Galicia jest znakiem Denominacji Pochodzenia Chronionego (DOP), który gwarantuje,...
Zielony Punkt (The Green Dot) to system licencyjny znaku używanego na opakowaniach w Europie, który sygnalizuje,...