Jedwabiste połączenie serc karczocha i makreli.
Wspaniałe małżeństwo między lądem i morzem, uświetnione prażoną kaszą gryczaną z wodorostami i przyprawami.
Kategoria: ryby / makrela.
Nazwa oryginalna: Émietté de maquereau au cœur d’Argoat.
Masa netto: 80g.
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Filety z makreli [ryba] (43%), olej rzepakowy, serca karczochów (10%), topinambur, woda, prażona kasza gryczana (4%), ocet spirytusowy, pomidory suszone (2%) czosnek (1,6%), pietruszka (0,8%), skrobia z manioku, sól, wodorosty, przyprawy.
Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, antyzbrylaczy, cukru, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, pestek, jaj, tłuszczów trans, drożdży, orzechów i siarczynów.
Witaminy: źródło tiaminy (B1), wysoka zawartość ryboflawiny (B2), wysoka zawartość niacyny (B3), wysoka zawartość pirodyksyny (B6), wysoka zawartość kobalaminy (B12), wysoka zawartość witaminy D, źródło witaminy E i źródło choliny.
Minerały: źródło jodu, źródło magnezu i wysoka zawartość selenu.
Dieta: Źródło białka, niska zawartość cukrów.
Najlepiej spożyć przed: 2028-05-13. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
Połów: 2514.
EAN / SKU: 3660088161139 / S856.
Wersje: masa netto 160g
Przepisy:
Sałatka z makreli po armorykańsku .
| WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
|---|---|
| Wartość energetyczna |
1069kj / 258kcal |
| Tłuszcz | 20g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,9g |
| Węglowodany | 7,1g |
| w tym cukry | 1,4g |
| Białko | 11g |
| Sól | 0,85g |
Brak jeszcze opinii o tym produkcie. Opinie można dodawać po zalogowaniu albo bezpośrednio po złożeniu zamówienia.