Sałatka z makreli po armorykańsku

Aby uzyskać lepszy smak można dodać odrobinę oleju z orzechów włoskich i odrobinę octu jabłkowego.

Wymieszać roszponkę (4 garście), liście szpinaku (1 garść), upieczonego w mundurku ziemniaka (1 sztuka / 120g), obranego i pokrojonego w półplasterki, rzodkiewki (8 sztuk / 80g) pokrojone w plasterki, miąższ z awokado (1 sztuka / 200g) pokrojony wszerz w cienkie półplastry (skropione sokiem z cytryny), makrelę z rejonu Armor i Argoat (80g) i pomidory cherry (12 sztuk / 100g) pokrojone w ćwiartki.


  sałatki
  makrela
  świat
  4
    40+15 minut
  La Belle-Iloise

Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług. Kontynuując, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie.