Uwodząca kremowa konsystencja i piękny pomarańczowy kolor.
Receptura stanowi równowagę smaków między łososiem z jednej strony a nutami estragonowymi z drugiej. Dodatek oliwy ekstra z pierwszego tłoczenia, oleju z pestek winogron i pieczonej cebuli sprawia, że smaki są bardzo subtelne i delikatne, podkreślające prawdziwy smak łososia. Do degustacji na tostach, jako aperitif.
Kategoria: przetwory / pasty.
Nazwa oryginalna: Crème de saumon rose du Pacifique à l’estragon.
Masa netto: 60g.
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Filety z łososia (48%) [ryba], woda, olej rzepakowy, oliwa, sok z cytryny, koncentrat pomidorowy, zioła (w tym estragon) (0,3%), skrobia z tapioki, wędzona smażona cebula, sól, błonnik z cykorii, wędzony olej z pestek winogron, ekstrakt drożdżowy, przyprawy, algi (dulse, kombu).
Po otwarciu: Rozsmarować na pieczywie.
Info: do kanapek / do tostów
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, glutenu, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, jaj, drożdży, orzechów i siarczynów.
Dieta: Wysoka zawartość białka.
Najlepiej spożyć przed: 2027-03-07. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU / CN: 3660088162198 / S859 / 16041319.
Wersje: masa netto 130g
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
967kj / 233kcal |
Tłuszcz | 19g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,4g |
Węglowodany | 2,9g |
w tym cukry | 0,8g |
Białko | 12g |
Sól | 1,2g |