Uwodząca kremowa konsystencja i piękny pomarańczowy kolor.
Receptura stanowi równowagę smaków między łososiem z jednej strony a nutami estragonowymi z drugiej. Dodatek oliwy ekstra z pierwszego tłoczenia, oleju z pestek winogron i pieczonej cebuli sprawia, że smaki są bardzo subtelne i delikatne, podkreślające prawdziwy smak łososia. Do degustacji na tostach, jako aperitif.
Kategoria: przetwory / pasty.
Nazwa oryginalna: Crème de saumon rose du Pacifique à l’estragon.
Masa netto: 60g.
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Filety z łososia różowego pacyficznego (48%) [ryba], woda, olej rzepakowy, sok z cytryny, skrobia z tapioki, wędzona smażona cebula, algi (dulse, kombu), sól, czosnek, zioła (w tym estragon) (0,3%), błonnik z cykorii, ekstrakt drożdżowy.
Po otwarciu: Rozsmarować na pieczywie.
Info: do kanapek / do tostów
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, antyzbrylaczy, cukru, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, pestek, jaj, tłuszczów trans, orzechów i siarczynów.
Dieta: Źródło białka, niska zawartość tłuszczów nasyconych, niska zawartość cukrów.
Najlepiej spożyć przed: 2028-05-30. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU: 3660088162198 / S859.
Wersje: masa netto 130g
| WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
|---|---|
| Wartość energetyczna |
956kj / 231kcal |
| Tłuszcz | 16g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,4g |
| Węglowodany | 2,8g |
| w tym cukry | 1g |
| Białko | 10g |
| Sól | 1,1g |
Brak jeszcze opinii o tym produkcie. Opinie można dodawać po zalogowaniu albo bezpośrednio po złożeniu zamówienia.