Tradycyjna receptura bogata w aromaty.
Czerwona papryka i biały pieprz dla pikantności, skórka cytryny dla świeżości, liść laurowy, cytrynowy tymianek i goździki dla aromatycznej nuty. Wszystko połączone oliwą ekstra z pierwszego tłoczenia. Nowy sposób na uszlachetnienie tuńczyka!
Kategoria: ryby / tuńczyk biały.
Masa netto: 160g.
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Tuńczyk biały (71,5%), oliwa extra virgin (22%), woda, przyprawy (1,6%) (czerwona papryka, goździki, pieprz biały), sól, zioła (1,2%) (cytryna, cytrynowy tymianek, liść laurowy), zagęszczacz: mąka guar.
Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, glutenu, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, pestek, jaj, drożdży, orzechów i siarczynów.
Zawiera witaminy: B3 (niacynę), B6 (pirodyksynę), B12 (kobalaminę), D i E.
Zawiera minerały: Fosfor, magnez, mangan, miedź, potas, selen, wapń i żelazo.
Dieta: Wysoka zawartość białka.
Najlepiej spożyć przed: 2026-02-23. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU / CN: 3660088143609 / S814 / 16041448.
Przepisy:
Sałatka z tuńczyka z fetą , Sałatka fasolowa z tuńczykiem, przyprawami i ziołami
.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
1193kj / 287kcal |
Tłuszcz | 22g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
4g |
Węglowodany | 0,5g |
w tym cukry | 0,5g |
Białko | 22g |
Sól | 0,7g |