Sałatka z tuńczyka z fetą

Można dodać zielone pomidory lub kiełki szpinaku, a bazylię zastąpić kolendrą.

Ugotować średnio twarde ziemniaki (400g) w solonej wodzie przez około 40 minut. Odcedzić i odstawić do wystygnięcia.

W misce umieścić: pokrojone w cienkie paski suszone pomidory (2½ sztuki / 20g), pokrojone w ćwiartki pomidory cherry (8 sztuk / 90g), z grubsza pokruszony ser feta w oleju (35g), posiekaną bazylię (kilka listków), sól, sok z cytryny (3 łyżki / 15g) i rozdrobnionego tuńczyka w oliwie z oliwek z ziołami (160g).

Dodać obrane i pokrojone w małą kostkę o boku 1 centymetra ziemniaki. Wszystko delikatnie wymieszać. Włożyć do lodówki na co najmniej godzinę przed podaniem.


  sałatki
  tuńczyk
  świat
  4
    10+40 minut
  La Belle-Iloise

Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług. Kontynuując, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie.