Teryna to pasztet mięsny, rybny lub warzywny pieczony w bemarze.
Subtelna mieszanka tuńczyka białego, czarnych oliwek, kaparów, ziół i przypraw z prowansalską nutą. Idealnie nadaje się jako aperitif: na tostach lub do zapiekania, na przykład na ciepłych ziemniakach.
Kategoria: przetwory / pasty.
Nazwa oryginalna: Thoïnade. Mousse de thon aux olives et aux câpres.
Masa netto: 60g.
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Tuńczyk biały (35%), czarne oliwki (18%), woda, żółtko jaja, kapary (9%), oliwa extra virgin, sól, skrobia ziemniaczana, czosnek, białko jaja, słodka papryka.
Po otwarciu: Rozsmarować na pieczywie.
Info: do kanapek / do tostów
Alergeny: Może zawierać całe lub pokruszone pestki z oliwek.
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, antyzbrylaczy, cukru, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, tłuszczów trans, drożdży, orzechów i siarczynów.
Dieta: Wysoka zawartość białka, nie zawiera cukrów.
Najlepiej spożyć przed: 2027-10-21. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU: 3660088100831 / S83.
Przepisy:
Krążki z teryny z tuńczyka .
| WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
|---|---|
| Wartość energetyczna |
915kj / 221kcal |
| Tłuszcz | 17,3g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3,36g |
| Węglowodany | 2,2g |
| w tym cukry | 0,3g |
| Białko | 13,5g |
| Sól | 2,3g |
Brak jeszcze opinii o tym produkcie. Opinie można dodawać po zalogowaniu albo bezpośrednio po złożeniu zamówienia.