Teryna to pasztet mięsny, rybny lub warzywny pieczony w bemarze.
Subtelna mieszanka tuńczyka białego, czarnych oliwek, kaparów, ziół i przypraw z prowansalską nutą. Idealnie nadaje się jako aperitif: na tostach lub do zapiekania, na przykład na ciepłych ziemniakach.
Kategoria: przetwory / pasty.
Masa netto: 60g.
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Tuńczyk biały (35%), czarne oliwki (18,5%), żółtko jaja, oliwa extra virgin, kapary (9,7%), woda, sól, składniki aromatyczne, przyprawy.
Po otwarciu: Rozsmarować na pieczywie.
Info: do kanapek / do tostów
Alergeny: Może zawierać całe lub pokruszone pestki z oliwek.
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, glutenu, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, drożdży, orzechów i siarczynów.
Dieta: Wysoka zawartość białka.
Najlepiej spożyć przed: 2026-12-11. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU / CN: 3660088100831 / S83 / 16041448.
Przepisy: Krążki z teryny z tuńczyka .
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
915kj / 221kcal |
Tłuszcz | 17,3g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3,36g |
Węglowodany | 2,2g |
w tym cukry | 0,3g |
Białko | 13,5g |
Sól | 2,3g |