Teryna z tuńczyka białego z oliwkami 60g

Teryna to pasztet mięsny, rybny lub warzywny pieczony w bemarze.

Subtelna mieszanka tuńczyka białego, czarnych oliwek, kaparów, ziół i przypraw z prowansalską nutą. Idealnie nadaje się jako aperitif: na tostach lub do zapiekania, na przykład na ciepłych ziemniakach.


Kategoria: przetwory / pasty.

Masa netto: 60g.

Marka: La Belle-Iloise (Francja).

Skład: Tuńczyk biały (35%), czarne oliwki (18,5%), żółtko jaja, oliwa extra virgin, kapary (9,7%), woda, sól, składniki aromatyczne, przyprawy.

Po otwarciu: Rozsmarować na pieczywie.

Info: do kanapek / do tostów

Alergeny: Może zawierać całe lub pokruszone pestki z oliwek.

Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, glutenu, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, drożdży, orzechów i siarczynów.

Dieta: Wysoka zawartość białka.

Najlepiej spożyć przed: 2026-12-11. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.

EAN / SKU / CN: 3660088100831 / S83 / 16041448.

Przepisy: Krążki z teryny z tuńczyka .

WARTOŚCI
ODŻYWCZE (NA 100g)
Wartość
energetyczna
915kj /
221kcal
Tłuszcz 17,3g
w tym kwasy
tłuszczowe
nasycone
3,36g
Węglowodany 2,2g
w tym cukry 0,3g
Białko 13,5g
Sól 2,3g

CENA: 16,00
Sprawdzamy zasoby
We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.