Doskonała równowaga między intensywnością kaparów a owocowością konfitowanych pomidorów.
W tej recepturze delikatność sardynki podkreślają szlachetne śródziemnomorskie smaki: kapary, konfitowane pomidory, zioła prowansalskie i cząber. Zupełna rozkosz, tak na pieczywie jak i prosto z puszki.
Kategoria: przetwory / pasty.
Nazwa oryginalna: Sardinade aux tomates & câpres.
Masa netto: 60g.
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Mięso z sardynek (43%) [ryba], oliwa extra virgin, woda, kapary (10%), żółtko jaja, pomidory (5%), czosnek, cebula, koncentrat pomidorowy (2%), skrobia z manioku, składniki aromatyczne, ekstrakt drożdżowy, puder pomidorowy, sól, przyprawy.
Po otwarciu: Rozsmarować na pieczywie.
Info: do kanapek / do tostów
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, glutenu, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, pestek, drożdży, orzechów i siarczynów.
Dieta: Wysoka zawartość białka.
Najlepiej spożyć przed: 2025-10-06. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU / CN: 3660088137677 / S772 / 16041311.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
988kj / 238kcal |
Tłuszcz | 19,8g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3,7g |
Węglowodany | 2,8g |
w tym cukry | 1,4g |
Białko | 12,2g |
Sól | 1,3g |