Rillettes (wym. ri-lets, fr. ri-jet) to smarowidła mięsne podobne do pasztetu. Są produkowane z różnych rodzajów mięs i ryb.
Rillettes używa się do smarowania chleba lub tostów i podaje się je w temperaturze pokojowej.
Nasiona gorczycy, zrumieniona i wędzona cebula podkreślają smak ryby. Skórka cytryny odświeża całość, a owocowy smak pieprzu syczuańskiego daje na koniec słodką i pikantną nutę.
Kategoria: przetwory / pasty.
Masa netto: 60g.
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Filety z dorsza czarnego (54%), oliwa extra virgin, woda, smażona cebula, żółtko jaja, musztarda (woda, nasiona gorczycy, ocet alkoholowy, sól, przeciwutleniacz: wodorosiarczyn sodu), skrobia z manioku, otarta skórka z cytryny, prażona cebula, przyprawy (w tym pieprz syczuański (0,09%)), ekstrakt drożdżowy, zioła, algi.
Po otwarciu: Rozsmarować na pieczywie.
Info: do kanapek / do tostów
Nie zawiera: GMO, barwników, glutenu, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, pestek i orzechów.
Dieta: Wysoka zawartość białka.
Najlepiej spożyć przed: 2027-04-24. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU / CN: 3660088141063 / S813 / 16041992.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
758kj / 182kcal |
Tłuszcz | 13g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2g |
Węglowodany | 3g |
w tym cukry | 0,9g |
Białko | 12g |
Sól | 0,91g |